Christian Puglisi

Relæ, Manfreds, Mirabelle Bakery m.fl.  
http://mirabelle-bakery.dk/om-mirabelle/ 

Diplom modtaget: 
2017

For: Gastronomisk Initiativ
 

Dansk-italienske Christian Francesco Puglisi driver restauranterne Relæ, Manfreds og Bæst i København, bageriet Mirabelle og Abbetved Økologi i Lejre. Fælles for restauranter og bageri er nytænkning, glæden ved gode grøntsager, naturvin og troen på, at økologisk fødevareproduktion er den ansvarlige vej frem. 

Råvarerne kommer bl.a. fra Per Grupe (mel), Kiselgaarden og andre økologiske landbrug og nu også fra Abbetved i Lejre, som han driver sammen med partneren Lasse Linding. 

Christian Puglisi fortjener ikke blot diplomet, fordi han har været drivende kraft bag nogle af Københavns bedste restauranter (og ikke mindst bageriet Mirabelle), men også fordi han er typisk for en ny generation af kokke, som ikke blot interesserer sig for maden på tallerkenen men også for den måde, råvarerne fremstilles på, og det aftryk, som restauranter og råvareproduktion giver på samfundet og miljøet. 

Og udfordringerne tages op: da myndighederne truede med bøder for ulovlig foderproduktion, fordi restauranterne indsamlede deres grøntaffald og returnerede det som hønsefoder, tog Puglisi kampen op. Vi følger det med spænding!